Aantekeningen

Schrijven in het Landschap
door Gotze Kalsbeek

In deze klasactiviteit gebruiken leerlingen afbeeldingen op een groot A3-blad met bepaalde fenomenen, processen en landschapselementen. De ruimte rond de landschapsfoto wordt gebruikt om de structuren, landschapselementen en processen die ze zien te annoteren.

De afbeelding is onmiddellijk hun spreadsheet en tekentafel. Deze activiteit beschrijft een actieve manier om toekomstige veranderingen door middel van beeldanalyse en annotatie te verkennen en uit te leggen, gebruikmakend van de voorkennis van leerlingen, maar hen vervolgens te dwingen de ‘delen’ samen te brengen en landschappen te bekijken op nieuwe, meer holistische en dynamische manieren.


Bronnen/kaarten en ander lesmateriaal bij deze werkvorm

[] Landschaps foto Hondsbossche zeewering [Word] >>>

[] Landschaps foto Pannerdens kanaal [Word] >>>

[] Landschaps foto Chili meander vlakte [Word] >>>