Over de Geowerkvormen

We putten uit het archief van de Geobronnen, de Geoproeven, Thinking Through Geography en de laatste ideeën van de Special Interest Group Physical Geography van de Engelse GA en presenteren in deze bundel een aantal zeer aantrekkelijke werkvormen. Werkvormen die je kunt gebruiken om lastige begrippen, processen en “Big Concepts” uit de Fysische Geografie en de Geologie duidelijk te maken. Allemaal werkvormen die je vrij eenvoudig kunt uitvoeren in de klas en waarbij je weinig materialen nodig hebt. Zo vind je onder andere een storyboard over Meandering, ET Geography , de Geologisch tijdslijn en een hoog explosieve Caldera. De werkvormen zijn allemaal uitvoerig beschreven met didactische achtergronden en voorzien van kopieerbaar lesmateriaal.

Foto’s en andere lesmateriaal uit de bundel en de bijlages vind je hier op de website.